Hoe bepaal ik mijn stick lengte?

LENGTE HOCKEYSTICK:

HIERBIJ MAKEN WIJ ONDERSCHEID IN JUNIOR HOCKEYSTICKS EN SENIOR HOCKEYSTICKS.

 

HET AANSCHAFFEN VAN EEN JUNIOR/JEUGD HOCKEYSTICK IS OVER HET ALGEMEEN NIET EENVOUDIG.

ER BESTAAN VERSCHILLENDE THEORIEËN OVER HET BEPALEN VAN DE JUISTE LENGTE.

HOCKEYSPULLEN HANTEERT DE RICHTLIJN DAT DE STICK NIET BOVEN HET HEUPBEEN MAG UITSTEKEN. OOK KAN MEN DE NAVEL ALS RICHTLIJN NEMEN, WANT DE NAVEL EN HET HEUPBEEN ZITTEN OP GELIJKE HOOGTE. HET BEPALEN VAN DE JUISTE LENGTE ZORGT ERVOOR DAT HET KIND OPTIMAAL HOCKEYPLEZIER HEEFT.

 

LET OP!

EEN TE LANGE STICK MAAKT DAT HET KIND DE SCHOUDERS OPTREKT EN TE RECHT OP STAAT BIJ HET SPELEN VAN DE BAL. DE SLAGKRACHT EN CONTROLE GAAN DAARDOOR TENIET. EEN TE KORTE STICK GEEFT PROBLEMEN BIJ HET SLAAN. DE SLAGKRACHT IS MINDER EN HET KIND ZAL VEEL OVER DE BAL SLAAN.

 

EEN JUISTE KEUZE BEVORDERT DE TECHNIEK EN DAARMEE HET HOCKEYPLEZIER! 

 

DE JUISTE LENGTE IS TE BEREKENEN. OP DE STICK WORDT ALTIJD HET AANTAL INCHES WEERGEGEVEN. U DEELT DE LENGTE DIE U OPMEET DOOR 2.54 (ZIJNDE 1 INCH) EN U WEET WELKE LENGTE U NODIG HEEFT VOOR UW KIND.

TER ONDERSTEUNING HIERONDER EEN AFBEELDING MET RICHTLIJNEN VOOR HET MAKEN VAN UW KEUZE.

 

 

 

VOOR SENIOREN

DE MEESTE VOLWASSEN SPELERS GEBRUIKEN 36.5”, MAAR ER BESTAAN VERLENGDE STICKS DIE GESCHIKT ZIJN VOOR SPELERS DIE LANGER ZIJN.

BIJ HET KIEZEN VOOR EEN VERLENGDE STICK IS DE LICHAAMSLENGTE BELANGRIJK. BOVEN DE 180 CM VOOR DAMES EN 185 CM VOOR HEREN IS DE KEUZE VOOR EEN VERLENGDE HOCKEYSTICK AAN TE BEVELEN. OOK SPELERS MET RUGKLACHTEN KUNNEN KIEZEN VOOR EEN VERLENGDE HOCKEYSTICK.

DE HOCKEYSTICKS ZIJN IN DE LENGTES 38.5” 39.5” EN 40” LEVERBAAR.

← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen